Assei är numera den enda kända delen av världen, den enda överlevande stat i det sista raskriget. Nationen består av skyddade städer som är sammankopplade av tunnelbanor och separerade av en död yttre värld. Världen blev förgiftad och förstörd av en ohindrad industri samt skoningslös krigföring. Assei styrs av en teokrati, en religiös regering. Religionen beskriver hur gudens fyra barn – syskonen – kom till världen och vägledde de fyra raserna ut ur kriget: människorna, alverna, dvärgarna och trollen. Dessa raser, även kallat blodsarven, är de sista kvarvarande folken. Enligt religionen ska raserna hålla sitt blod rent och därmed bo separat för att inte frestas i synd.

 

Rollspelet Assei utspelar sig i en modern urbanfantasyvärld helt separat från vår. Äventyren som världen bjuder på inkluderar rasfrågor, dold tyranni och religiöst förtryck, men även gängkrig i slummens vilda värld. Det är upp till spelarna att försöka överleva, förändra eller utforska samhällets problem. Statens makt råder ibland medborgarna, men i mörka vrår finns kriminella nätverk och i utkanten styr slummens gäng.

 

  • Ett intuitivt spelsystem baserat på stress och personliga drivkrafter, vars fokus ligger på att låta spelarna styra situationer i stället för enskilda handlingar.
  • 4 spelbara raser som endast skiljer sig i utseende och samhällets kategorisering. Tillsammans med 8 arketyper, som har en valmöjlighet på 17 olika startkompetenser, ger de variation i rollpersonsskapandet.
  • Över 20 sidor av spelbara kompetenser som hjälper spelarna att lösa situationer till sin fördel.
  • Med över 75 sidor världsbeskrivning ger Assei dig en komplex och annorlunda värld att spela varierade äventyr. Med beskrivningar över teknologi, samhällsstruktur och religion får du chansen att uppleva Assei på djupet.
  • Assei har en bred könsstruktur med grundläggande förklaringar på över 9 olika kön och möjligheten till många fler. Hela samhället avskyr könsdiskriminering och sexuellt våld, som våldtäkt och sexuella trakasserier.
  • Råd för äventyrsskapande ger dig, erfaren som oerfaren, möjligheten att bygga dina egna äventyr anpassade för dig och dina spelare. Med redan färdiga sidopersoner är det lättare att improvisera.
  • Assei är ett komplett rollspel, allt som behövs är tärningar eller tärningsapplikation, penna och papper.
  • Åldersrekommendation är 11 år och uppåt.