Tankar bakom Assei

posted in: Okategoriserade | 0

Som icke-binär ville jag, med Assei, inkludera olika spelstilar och perspektiv i ett spel. När jag skapade spelsystemet inspirerades jag av en resurssida på nätet som heter Gaming As Women. Det är en samling bloggar med reflektioner om hur kvinnor upplever spel och spelkulturen samt om inkludering och alternativ speldesign. En artikel om de sociologiska observerbara skillnaderna mellan hur pojkar och flickor leker var sporren bakom systemet. Jag har skapat Assei för att olika spelstilar ska behandlas likvärdigt, samtidigt som tärningar har sin betydande roll. Fördelen med mekaniken är att den gynnar spelare som vill spela själviska, precis som att den stödjer hjälpsamma och förstående spelsätt. Kön är en annan aspekt jag har arbetat med för att skapa en ökad inkludering.

Asseis viktigaste egenskaper är motivationer och stresstålighet. Det är inte dina fysiska egenskaper som styr din prestation utan dina personliga drivkrafter. Din rollpersons prestationer påverkas av stress – när du avviker från dina drivkrafter eller då din omgivning påverkar dig. Spelet bygger på situationslösning i jämförelse med handlingslösning eller konfliktlösning. I grund och botten handlar det om att styra situationen för att uppnå vad du vill.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *